Badrumstips

Ska ni renovera badrummet men känner er osäkra på vad ni ska tänka på? Oroa er inte, vi hjälper er! Vi erbjuder inte bara professionell rådgivning, utan kan även rita upp ert badrum i 3D så ni får en bättre bild av resultatet. Här nedan har vi samlat några tips som ni kan ha nytta av under er badrumsrenovering.

Dolda rör

I nästan 19 av 20 badrum installerar vi dolda rör. När vi sätter dolda rör använder vi en speciell fixtur som möjliggör ett skruvlöst system inne i badrummet. Detta ger en extra designaspekt till badrummet, vilket snyggar till det utan att kosta något extra. Mer information om detta finns här

Golvvärme

De flesta vill ha det varmt om fötterna och klinker på golvet kan lätt få det att kännas kallt. Vi kan erbjuda golvvärme som kan värmas av både el och vatten. Om ni har bergvärme eller luft/vattenvärmepump är det extra fördelaktigt att använda vattenburen golvvärme eftersom driftkostnaden är ungefär en tredjedel av kostnaden för direktverkande el. Dessutom kan den vattenburna värmen fungera på sommaren när värmepumpen stängs ner. Om ni är intresserade av detta kan vi berätta mer detaljerat.

Storformatsplattor

Det kan verka som att det går snabbare att montera stora plattor jämfört med små, men det är inte riktigt så enkelt. Storformatsplattor kräver ett högre kvalitetsunderlag och högre precision från plattsättaren. Även om storformatplattor ställer högre krav på arbetet så kan de lyfta badrummet och ofta ger ett mer modern intryck än mindre plattor.

Spotlights

Genom att välja rätt typ av belysning kan badrummet verkligen få en upphöjning. Kaklet börjar skimra och skuggiga hörn suddas ut. Många väljer att placera spotlights i raka rader och ibland hamnar en spotlight rakt ovanför duschen, men vi anser att detta är felaktigt. Med en väl utformad ljusdesign kan belysningen bli pricken över i:et i badrummet. Vi hjälper gärna till att placera ut belysningen så att ni inte bara får allmänbelysning utan även så att rätt ytor blir upplysta. Detta kommer definitivt att höja helhetsintrycket av badrummet.

Inbyggd dusch

För att lyfta badrummet till nästa nivå kan det vara fördelaktigt att ha en inbyggd dusch, såsom Tapwells inbyggnadsdusch. Utöver att det ger en ren och snygg installation, är det också enklare att hålla rent eftersom man slipper synliga rör och trånga utrymmen bakom blandaren.

Nisch

I duschen är det trevligt att ha ett utrymme i väggen där man kan ställa undan schampo, balsam och tvål. En inbyggd nisch i badrumsväggen kan vara ett välkommet och snyggt utrymme där just dessa flaskor kan placeras.

Foderlös karm

För att undvika att behöva ha foder på insidan av badrummet kan man plattsätta hela vägen fram till dörrkarmen. På det sättet slipper man ha trä i badrummets insida.

Brunn

När det gäller brunnar finns det flera olika alternativ att välja mellan. När det gäller en vanlig sil brukar vi rekommendera en rektangulär sil eftersom den är snyggare än en standard rund sil och inte mycket dyrare. Om man vill ta nästa steg kan man välja modellen Purus Square (se bild). Förutom det finns modellen Unidrain som monteras längs en vägg eller i ett hörn.

Handdukstork

I många badrum brukar man finna en handdukstork där man kan hänga sina handdukar. Inte sällan är denna avstängd för att spara på elen. Vi brukar tipsa om att man inte alltid behöver lägga ner pengar på en handdukstork som ändå kanske inte används. Det kan även vara snyggare att enbart ha krokar eller en annan snyggare anordning för att hänga handdukarna på.

Related Posts